Om oss

Vilka är vi?

En stor familj med mycket engagemang beskriver oss väl. Vår första Labradoodle Smilla tog oss med storm och genast kände att vi ville lära oss mer om dessa fantastiska hundar.
Anna var den som tog initiativet att starta vår uppfödning som sedermera fick namnet Sparvens Labradoodle, döpt efter den fastighet vi bor i.

Våra hundar

Ett långt letande efter den perfekta avelstiken (förutom vår första hund Smilla) tog oss över Atlanten till Manor Lake i USA, en uppfödare som direkt hjälpte oss och efter en väntan fann vi vackra Luna. Därifrån kommer även Tulip. Vi har även köp vår lilla Belle från Raisdoodles i England.
Sakta men säkert och med tålamod och ödmjukhet håller vi på att skapa en stark grund av bra hundar och de första avkommorna efter Smilla och Luna kommer snart att få egna valpar. Det är härligt att få umgås med dessa Labradoodle varje dag och få se deras avkommor växa upp för att sen flytta och glädja andra familjer.
Du kan läsa mer om våra hundar genom att klicka här.

Kort om rasen

Labradoodle är en väldigt lättlärd, intelligent och lekfull hund med stort hjärta som förutom sällskap även passar utmärkt som vårdhund, terapi och helt enkelt som en familjehund. Labradoodle fäller inte päls och tillhör en av de så kallade allergivänliga raserna. Det är dock individuellt från människa till människa och det kan skilja mellan hundar. Är man allergisk och vill prova är man välkommen att hälsa på oss.

Kort om våra hundar

Våra hundar genomgår ett flertal tester och vi lägger stor vikt vid att kunna erbjuda friska och sunda hundar. Mentaliteten är det absolut viktigaste och vi är också såklart väldigt noga med valet av hane vid parning. Jag har fått äran att para mina tikar med avelshanar från Hööks Labradoodle. De är kända för sina vackra och mentalt sunda hundar och jag är tacksam för förtroendet från Ingeborg på Hööks Labradoodle.